علائم و درمان افسردگی پس از زایمان

Drag to rearrange sections
Rich Text Content
اگر سطح استروژنخون پایین باش احتمال دارد که پزشک هورمون درمانی را نیز در دستور کار قرار دهد. اگر علائم ذکر شده در این مقاله را در خود می‌بینید در اسرع وقت به پزشک خود اطلاع دهید. دو روش درمانی برای افسردگی بعد از زایمان وجود دارد؛ دارو و روش‌های روانشناسی. بسته به تشخیص پزشک یکی از روش‌ها و یا برای درمان مؤثرتر هر دو روش باهم مورداستفاده قرار می‌گیرند.
بسیاری از مادران جدید پس از تولد نوزاد “اندوه ناشی از نوزاد” پس از زایمان را تجربه می‌کنند که معمولا شامل نوسان خلق، حملات گریه، اضطراب و به سختی خوابیدن می‌شود. اندوه ناشی از نوزاد معمولا طی اولین روزهای بعد از زایمان است و نهایتا تا دو هفته باقی می‌ماند. اختلال اضطرابی می‌تواند در سلامت جسمی شما نیز تأثیر بگذارد و باعث شود تنش عضلانی یا مشکل در خواب را تجربه کنید. خوشبختانه این اختلال قابل درمان است، بنابراین اگر پس از زایمانتان، هر گونه احساس وحشت یا نگرانی شدیدی دارید، لازم است فوراً پزشک خود را مطلع کنید. مدت زمان و شدت این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. از این رو نظارت دقیق علائم توسط والدین جدید برای کمک به آنها در برداشتن گام‌های بعدی برای بهبودی مهم است.
زنان اغلب نگران این هستند که اگر به کسی بگویند که چه حسی دارند، نوزادشان را ازشان بگیرند. بعد از کمک خواستن هم شما می توانید در خانه از کودک خود مراقبت کنید و از آن لذت ببرید. اگر سابقه افسردگی یا افسردگی بعد از زایمان دارید و قصد بارداری مجدد دارید، یا پیش از بارداری و یا به سرعت پس از اینکه متوجه بارداری خود شدید، به دکتر زنان و زایمان خود اطلاع دهید. همچنین کم کاری تیروئید و کم خونی می‌توانند علائم و نشانه‌هایی مشابه با افسردگی بعد از زایمان ایجاد کنند. بسته به شدت افسردگی بعد از زایمان، شما ممکن است برای مراقبت از خود و نوزاد خود با مشکل مواجه شوید. اطلاعات کافی وجود ندارد که بگوید که این در طول شیردهی قطعا امن است.
برخی از افراد ممکن است دچار افسردگی پس از زایمان شوند و آن را تجربه کنند و برخی هم ممکن است اصلاً این حس را تجربه نکنند یا به عبارتی آن را کنترل کنند. اما براساس آمار و مطالعات حدود 70 تا 80 درصد از زنان پس از زایمان دچار اختلالات خلقی می‌شوند. به طور کلی از هر 8 زن 1 زن ممکن است پس از زایمان افسردگی را تجربه کند و این در تمام دنیا حتی اروپا نیز وجود دارد. براساس آمار، ممکن است 15 درصد از زنان پس از بارداری یک وضعیت ناتوان‌کننده‌تری از افسردگی را تجربه کنند و بین 0.1 درصد تا 0.2 درصد بانوان با شکل نادری از روان‌پریشی پس از بارداری روبرو می‌شوند. درست مانند زمان های دیگر، زنان می توانند انواع مختلفی از مشکلات بهداشت روانی را تجربه کنند. اگر در مورد هر نوع بیماری روانی نگران هستید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
افراد مبتلا به PPD که هنوز درمان نشده‌اند ممکن است باعث آسیب به فضای خانواده شوند و محیطی آسیب‌زا برای خانواده فرآهم شود. فرد مبتلا به افسردگی پس از زایمان ممکن است، به مادر روان‌پریشی همراه با هذیان و توهم تبدیل شود. همچنین فرزندان مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان که درمان نشده‌اند ممکن است بعداً دچار مشکلات رفتاری یا عاطفی مانند گریه زیاد، مشکلات خوردن و خوابیدن یا تاخیر در رشد و زبان شوند. اضطراب و افسردگی شایع ترین مشکلات بهداشت روانی در دوران بارداری هستند.
بسیاری از این مادران اضطراب دارند که دیگر درمان نشوند و به حالت قبل برنگردند. بسیاری از مادران بیش از حد نگران سلامت کودک خود هستند در صورتیکه کودک آنها در سلامت کامل به سر میبرد. در طول این دوران بسیاری از نگرانی های بی جا به سراغ افراد میرود و‌ گاهی آنان را از پا در می آورد.
مطالعه ای که در آن ۱۰۰۰۰ مادر با نوزاد تازه متولد شده، وجود داشتند نشان داد که حدود ۱نفر از هر ۷ مادر دچار افسردگی بعد از زایمان شده اند. همچنین مطالعه ای دیگر بیان می‌کند که افسردگی بعد از زایمان در جوامع شهری نسبت به جوامع روستایی شایع تر است. اکثر خانم‌ها مدتی بعد از زایمان، تغییراتی را در خلق‌وخوی خود تجربه می‌کنند. این تغییرات طبیعی است و به عنوان “افسردگی پس از زایمان” در نظر گرفته می‌شود.
، کدگذاری صورت گرفت و برای تحلیل داده‌ها از آزمون کای دو استفاده شد. در این مطالعه افسردگی پس از زایمان به عنوان متغیر وابسته، سابقه بیماری تیروئید و بیماری‌های طبی مادر به عنوان متغیر زمینه‌ای و سایر متغیرها به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شدند. مطالب این سایت برای آگاهی شما تدارک دیده شده است و جایگزین مراجعه به متخصص نیست.
عوامل زیادی وجود دارند که باعث افزایش خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان میشوند. عده دیگری ممکن است سوابق خانوادگی همچین اختلالی را داشت باشند و این علت میتواند خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را افزایش دهد. تولد نوزاد اتفاق بزرگی است که بر تمام ابعاد زندگی یک زوج و به ویژه مادر اثر گذاشته و مسئولیت سنگینی را با خود به همراه دارد. بنابراین از خود توقع بیش از حد برای کنترل شرایط و عملکرد کاملا درست نداشته باشید.
اما اضطراب پس از زایمان ناشناخته‌تر است و درباره‌ی آن تحقیقات کمتری انجام شده است. به همین دلیل، تصمیم داریم در این مقاله از تیم تخصصی دکتر مرجان محمدیان یک نگاه دقیق‌تری به این نوع اضطراب داشته باشیم. اگر می‌خواهید درباره‌ی علائم و روش‌های درمان اضطراب بعد از زایمان اطلاعات بیشتری کسب کنید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید. در برخی زنان به علت سابقه‌ی بیماری افسردگی در خانواده یا بیماری های روحی و روانی ریسک فاکتور ابتلا به افسردگی بعد از زایمان بیشتر است. در صورتی که در خانواده و اقوام نزدیک خود مثل مادر یا خواهرتان بعد از بارداری دچار افسردگی شده اند؛ احتمال اینکه شما نیز به این عارضه دچار شوید؛ زیاد است. بنابراین در دوران بارداری بهتر است با یک روانپزشک یا مشاور خانواده صحبت کنید.
بنابراین به نظر می‌رسد کاهش سزارین غیر ضروری در کاهش علایم افسردگی پس از زایمان موثر ‌باشد. در ضمن با توجه به احتمال بروز افسردگی در این گروه از بیماران توجه ویژه به بروز علایم افسردگی پس از زایمان در این گروه از زنان، توصیه می‌شود. اغلب مطالعات نشان می­دهند که افسردگی پس از زایمان در دومین و سومین ماه پس از زایمان ایجاد می­شود اما یافته­های کمی وقوع آن را در روزهای اولیه­ی پس از زایمان مطرح کرده­اند. هر چند بعضی از زنان شروع حاد علایم افسردگی را گزارش نموده­اند اما افسردگی در این گروه بیشتر به شکل آرام، تدریجی و در طول شش ماه اول پس از زایمان ظاهر می­شود (1،7،10).
اما زنانی هم وجود دارند که خیلی زودتر این علائم را مشاهده می‌کنند. در ۳۵-۲۵ درصد موارد، علائم اضطراب در دوران بارداری شروع می‌شوند. اطلاعات محققان درباره‌ی افسردگی پس از زایمان در مقایسه با اضطراب پس از زایمان بیشتر است. با این حال، نتایج یک مطالعه نشان داده که بسیاری از زنان مبتلا به این نوع اضطراب علائم افسردگی را هم تجربه می‌کنند. علاوه بر این فکر و خیال‌ها شما دچار برخی عوارض جسمانی هم می‌شوید. احساس تنش درونی، بی‌قراری و تحریک‌پذیری می‌کنید، قلب شما تند می‌زند و احساس وحشت می‌کنید.
در بیشتر موارد اگر دوره درمانی سپری نشود علائم رو به وخامت می‌رود. اغلب اوقات ، اعضای نزدیک خانواده اولین کسی هستند که متوجه می شوند ممکن است تغییری در رفتار مادر پس از زایمان رخ داده است. اگر مشکوک هستید که شخصی که دوستش دارید ممکن است علائم PPD داشته باشد، می توانید در تعیین وقت ملاقات با پزشک به او کمک کنید و به او کمک کنید تا توصیه های پزشک را دنبال کند. در این مرحله از زمان ، باید تمرکز خود را به سمت بهبودی و سلامتی خود معطوف کنید.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد. غم پس از زایمان که به مدت ۲ هفته پس از زایمان ممکن است به وجود آید از عواملی است که خطر افسردگی پس از زایمان را بالا می‌برد. از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید. البته لازم نیست که از همان اول در باشگاه بدنسازی ثبت نام کنید. من به شخصه در ابتدا به قدم زدن‌های طولانی در اطراف محله مان روی آوردم.
نیازه برای این بیماری روحی به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید و تحت درمان باشید. مدت زمان افسردگی بعد از زایمان در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند طولانی شده و ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه داشته باشد؛ اما این بدان معنا نیست که شما باید به تنهایی و در سکوت با آن دست و پنجه نرم کنید. گاهی اوقات، به دلیل خستگی مطلق و ناامیدی، ممکن است مادر احساس کند که میخواهد به کودک خود ضربه بزند و یا او را تکان دهد. بسیاری از مادران و پدران گاهی اوقات این حس را دارند و این فقط مخصوص کسانی که افسردگی پس از زایمان دارند نیست. با وجود داشتن این احساسات، اکثر مادران هرگز این عمل را نمی کنند. به ندرت یک اختلال خلق بسیار شدید که “سایکوز پس از زایمان” نامیده می‌شود نیز ممکن است پس از تولد نوزاد ایجاد شود.
گرچه این یک بیماری جدی است که نیاز به کمک حرفه ای دارد، اما قابل درمان است. به زنانی که مشکوک به روان پریشی پس از زایمان هستند توصیه می شود با پزشک خود تماس بگیرند یا در شرایط اضطراری با اورژانس تماس بگیرند. اصطلاح روانشناختی این عبارت “افکار سرزده” است و وقتی PPD با این افکار همراه باشد اغلب از آن به عنوان OCD پس از زایمان (اختلال وسواس اجباری) یاد می شود. مطالعاتی که در این زمینه انجام شد نشان داد که تا ۱۱ درصد زنان ممکن است علائم OCD پس از زایمان را تجربه کنند. طبق نتایج آزمایشاتی که در این زمینه انجام شده است، از هر ۷ زن ۱ نفر آن را تجربه می کند و تقریباً نیمی از این زنان سابقه افسردگی قبلی ندارند. هنگامی که با PPD دست و پنجه نرم می کنید، دانستن این که شما تنها نیستید، بسیار راحت کننده است و بسیاری از زنان دیگر نیز قبلاً در این مسیر قرار داشته اند.
برای برخی از زنان، مصرف دارو نیز مفید بوده و در صورت همراه شدن با روان‌درمانی می‌تواند بسیار مؤثرتر باشد. در دوران بارداری، پزشک می تواند شما را از نظر علائم و نشانه های افسردگی از نزدیک تحت نظر داشته باشد. ممکن است پزشک از شما بخواهد که یک پرسشنامه غربالگری افسردگی را در دوران بارداری و پس از زایمان تکمیل کنید. گاهی اوقات افسردگی خفیف را می توان با مشاوره یا سایر روش های درمانی مدیریت کرد. در برخی موارد حتی در دوران بارداری ممکن است داروهای ضد افسردگی توسط پزشگ تجویز شود.
rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments

No Comments

Add a New Comment:

You must be logged in to make comments on this page.