Testépítés

Drag to rearrange sections
Rich Text Content

Emberek milliói szednek sport-kiegészítőket, remélve, hogy számos egészségügyi előnyben részesülnek, a fogyástól az izomépítésig. Néhány táplálékkiegészítőt azonban illegálisan árulnak, és nagyon károsak lehetnek.

A sportkiegészítők egyre népszerűbbek az edzőterembe járók körében.

Azok az emberek, akik érdeklődnek a testépítés és a testalkatuk fejlesztése iránt, olyan étrend-kiegészítőket választhatnak, amelyek fokozhatják izomnövekedésüket testmozgással, például súlyemeléssel.

Azt is kereshetik, hogyan szabályozzák étvágyukat, amikor egy testépítő diéta részeként fogyni próbálnak.

Egyre nő az iparág a sporttáplálék-kiegészítők terén, amelyek a főutcán és az interneten is elérhetők.

Az illegális étrend-kiegészítőket, köztük néhányat, amelyek azt állítják, hogy "zsírégető" vagy "karcsúsító", kis számú halálesethez kapcsolódtak .

Annak ellenére, hogy illegális értékesítésük, bizonyítékok vannak arra, hogy továbbra is megvásárolhatók online, főként az Egyesült Királyságon kívüli beszállítóktól.

Fontos tudni, hogy az  Európán kívüli webhelyről vagy beszállítótól értékesített termékek nem feltétlenül felelnek meg az Európán belüli biztonsági előírásoknak.

 

Izomépítés fehérje segítségével

A fehérje étrendünk fontos része, és kulcsfontosságú a test minden típusú szövetének felépítésében és fenntartásában, beleértve az izmokat is.

Aminosavakat tartalmaz, az izomnövekedés építőköveit.

A shake, rúd és kapszula formájában kapható fehérjeporok az egyik legnépszerűbb izomépítő kiegészítők.

Legálisan megvásárolhatók vény nélkül és online is.

Úgy forgalmazzák, hogy elősegítik a test izomnövekedését, segítik az anyagcserét (segítik a fogyást), segítenek elérni a csúcsteljesítményt, növelik az energiát és küzdenek az öregedési folyamat ellen.

A felhasználók dönthetnek úgy, hogy edzés előtt, közben és után is beveszik őket a teljesítmény fokozása és a regenerálódás javítása érdekében, hozzáadják az étkezésekhez, hogy növeljék fehérjetartalmukat, vagy étkezések között fogyaszthatják magas fehérjetartalmú snackként.

De ugyanazokat az előnyöket élvezhetik, ha magas fehérjetartalmú ételeket nassolnivalóként beiktatnak az étrendjükbe, vagy hozzáadják őket normál étkezéseikhez a fehérjetartalom növelése érdekében.

Bár a fehérjeturmix kényelmes, nem mindegyik alkalmas étkezés helyettesítésére, mert nincs benne minden vitamin és tápanyag, amit egy kiegyensúlyozott étkezés tartalmazna.

Ez azt jelenti, hogy azok a testépítők, akik fehérje-kiegészítőkhöz fordulnak ahelyett, hogy egyszerűen fehérjében gazdag ételeket fogyasztanának, elpazarolhatják a pénzüket, de nem ez a sikeres testépítés titka.

Arra is van bizonyíték, hogy hosszú távon a testépítésben a túl sok fehérje fogyasztása növelheti a csontritkulás kockázatát, és ronthatja a meglévő veseproblémákat is .

Az Egészségügyi Minisztérium azt tanácsolja a felnőtteknek, hogy kerüljék az ajánlott napi fehérjebevitel kétszeresét (55,5 g férfiaknál és 45 g nőknél).

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments