Darts szabályok

Drag to rearrange sections
Rich Text Content

A legkorábbi nyílcsonkok vagy számszeríjcsavarok voltak. Az első célzott dartsokat tömör fából gyártották, ólomcsíkkal tekerték a súly érdekében, és hasított pulykatollakból készült szárnyakkal látták el. Ezeket a dartsokat főként Franciaországban gyártották, és francia darts néven váltak ismertté. A fémhordókat 1906-ban szabadalmaztatták, de a fát az 1950-es években is használták.

Az első fémhordók sárgarézből készültek, ami viszonylag olcsó volt és könnyen megmunkálható. A fából készült tengelyeket, amelyek menettel illeszkednek a menetes hordóhoz, vagy úgy alakították ki, mint korábban, vagy papírrepülésre tervezték. Ezt a fajta dartot az 1970-es években is használták.  A műanyag széleskörű elterjedésével a tengelyt és a szárnyat külön gyártották, bár kapható volt egy darabból öntött műanyag tengely és repülési dart is. 

A Darts Szabályozó Hatóság szerint egy szabályzótábla 451 mm  átmérőjű, és 20 sugárirányú szakaszra van osztva. Mindegyik szakaszt fémhuzal vagy vékony fémlemez szalag választja el. 

A minőségi darts táblák még mindig kelet-afrikai, brazil vagy kínai szizálszálakból készülnek; az olcsóbb táblákat néha parafából vagy tekercspapírból készítik.

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments